piątek, 31 lipca 2015

Pietrucha

Pietrucha. Kto o jej właściwościach wie, ten ją chętnie je.

Weź pęczek natki pietruszki                                 cytrynkę                                                             ogóreczki gruntowe                                                banan(zamiast cukru)                                           wodę.                                                                   

Natkę pietruszki opłucz dokładnie w zimnej wodzie, odetnij łodygi, resztę posiekaj, wrzuć do blendera.
Cytrynę obierz ze skórki i białych włókien. Podziel na mniejsze części, usuń pestki, wrzucić do blendera. Ogórki obierz, pokrój w plastry. Dodaj pokawałkowanego banana. Całość zmiksuj na wysokich obrotach na „papkę”.
Wlej zimną wodą i już na wolnych obrotach zmiksuj do połączenia się całości.
Proporcje według uznania. Pij na zdrowie.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarz POJAWI się PO ZATWIERDZENIU...